1 / 1

    já tam vidím kousance vedle sebe🙈....Při sání krve štěnice popolézá, a většinou saje 3x blízko vedle sebe (na rozdíl od komára). Proto jsou kousance většinou vedle sebe. Druhým, pro laika rozpoznávacím znakem je, že Vás štěnice může pokousat i na místech, která máte přes noc zakrytá peřinou.

    3. kvě 2024

    @hojda ale prolezla jsem celou postel, vše pravidelně peru (cca dva týdny zpět jsem prala shodou okolností po zimě i potah z matrace) a nikde nic… 🤷

    3. kvě 2024

    @evulinka27 Nevím, vylézá to až v noci. Děti je měly na adaptáku, tak jsem to studovali a vzpomněla jsem si na ty 3 kousence vedle sebe.

    3. kvě 2024

    Viz stenice…ony nemusi byt ze zacatku vubec videt, pres den jen jen tak neuvidis, to uz bys musela mit zamoreno. Jestli mate v posteli rosty, prohledni hlavne ty. Odsroubuj, co se da. Hledej cerny tecky. Kdyz si naslinis prst, pres tecku prejedes a udela smouhu jako od fixy, mas je. Tyhle tecky jsou jejich trus. Jinak je muzes mit zalezly prakticky kdekoliv, klidne za obrazem. Pranim je nezlikvidujes. A do matrace lezou az kdyz uz jich je taky hoodne.
    Resila jsem to zacatkem roku a mluvila primo s pani z deratizacni firmy, dala mi navod, jak a kde hledat. Nastesti to stenice u nas nebyly 🙏🏻
    Jinak jako stenice podle stylu kousancu by to byt mohli, delaji cesticky a nejcasteji 3 kousance za sebou. Akorat mi prijdou ty pupinky maly na to, ale to muze byt u kazdeho taky jinak. Chlapi dost casto nemaji na kousance zadnou reakci.

    3. kvě 2024

    A co blecha?

    3. kvě 2024

    @simous12 žádnou jsme neviděli. Jednou par let zpět ji syn donesl ze zoo a to jsme ke likvidovali..

    3. kvě 2024

    @manssake na Googlu jsou ty stipance i červené zarudlé.. a ze by si vždycky vlezli do stejné nohavice a pak zase vylezly? Já nevím a děsí mě úplně všecko 😂😩 zítra to tu cele rozeberu

    3. kvě 2024

    A jsi si jistá, že to jsou stipance? Moc se mi nezdá, že by si byla pokousaná sama

    3. kvě 2024

    @evulinka27 jo, prijdou mi prave male na stenice. Ale tezko rict no… 🤷🏻‍♀️ jeste me napadlo, at se rano zkusi chlap osprchovat teplou vodou (pokud spite spolu). On muze byt postipany, bez reakce, ale pod vodou vylezou cerveny flicky.
    Kazdopadne drzim palce, at nic nenajdes. 🍀

    3. kvě 2024

    @te_reza ja sdilim s manzelem postel uz 12 let. Stenice pred 6 rokama si vybrali me. Ja dostipana a on ani jeden stipanec… 🤷‍♀️

    3. kvě 2024

    @te_reza prohledala jsem syny. Mají jich též pár. S manželem jsme si uvědomili, ze jsme byli tři vinekdy zpět na chatě v Jeseníkách. Je možné, že jsme si něco dotáhli 🤦??!

    3. kvě 2024

    @triskova_v no pecka.. ale začínám tomu snad věřit!! (Byli jsme na chatě kolem 20.dubna a asi jsme si něco dotáhli) já by to odpovídalo časově. Protože to začalo nenápadně. Manžel nic, synové trochu. Zítra bude velký den hledání a všeho vystěhování. Jak jste se jich zbavili?

    3. kvě 2024

    @evulinka27 Taky to tipuju na štěnice. Mamka je měla doma - nepřinesla si je (je doma, nemobilní), ale přišly stoupačkami. Museli jsme jí vzít k nám, celý byt nechat komplet deratizovat, vyházet všechno "měkké", kde by mohly být, ložní, deky, matrace.. jsou na to firmy, které to vyřeší. https://www.hubenistenic.cz/?gad_source=1&gclid... třeba. Stálo to bohužel dost peněz. Byly na stěnách, muselo se komplet vybílit, odtrhat lišty kolem podlah, prostě eliminovat místa, kde by mohly být. držím palce, ale řešení to má.

    3. kvě 2024

    @berenika39 já se toho hrozila a štvalo mě ,že škola nám to vlastně ani oficiálně neoznámila, já se to dozvěděla od maminky spolužáká, který jí v noci volal, že po nich lezou brouci...holka naštěstí poštípaná nebyla, stát se to jí, tak vím, že by šílela a v noci bychom pro ní jeli, ta se bojí i motýla🙈. U našich ve městě to měli v penzionu, deratizovalo se několikrát a nakonec šlo vše až na beton, vytrhali obložení a všechen nábytek se spálil a až to pomohlo🙄.

    3. kvě 2024

    @hojda Ani nemluv, pro nás to byl zážitek fakt nepříjemný. Mamka nervy, jak je to možný. Poslala fotku, jak má "něco" podél stropu, jako se to rozlézá dolů, a je to čím dál víc.... A už to jelo. Strávili jsme řešením dlouhou dobu, máma se tam bála vrátit, pořád hlídala, jestli někde ..... a nemluvím o penězích, který to stálo. A ten pocit - uááá, co kdyby...

    3. kvě 2024

    @hojda cože???? 😅🫣😲😲😲😲😲 no tyvole, držte palce 🫣
    @berenika39

    3. kvě 2024

    @evulinka27 neboj, i kdyby - má to řešení. Jen to nenech dlouho - at nemají zbytečně šanci se množit.

    3. kvě 2024

    @evulinka27 pořád je šance, že to není ono....

    3. kvě 2024

    @berenika39 jako doma nic nevidím. Prala jsem teď nedávno cele povlečení včetně potahů matrací. Postel jsem měla jsem i postel rozhozenou, ale zítra to tu projedu komplet celé

    3. kvě 2024

    @evulinka27 Podle mě bys to viděla....nejde to přehlédnout...

    3. kvě 2024

    No, jestli to fakt jsou štěnice, tak hodně štěstí 🍀🙊 Jedna kámoška to zjistila před nastěhováním do bytu na sídlišti a snad půl roku trvalo, než se mohla nastěhovat. A to v tom bytě nic nebylo, museli udělat znovu i el.rozvody. Nedávno to řešila mladá kolegyně (bydlí na Žižkově)..rodiče mysleli, že má brácha ekzém/vyrážku a ono ne. No, manévry strašný, pořád dokola deratizace..ovšem když máš "nepřizpůsobivé sousedy"🤷 Jinak ona si myslela, že to přinesla z cest..to se prý stává často... Tak vemte lupu a prozkoumejte matrace, rošty...

    3. kvě 2024

    U svrabu nemusí být cestičky na první pohled viditelné. Bohužel jsem jej chytla v domově seniorů a lékař by to ani nepoznal, až jsem mu řekla o tomto výskytu. Prý to takto ještě neviděl. Svědilo to neskutečně a fotka mi to i připomíná.

    3. kvě 2024

    @berenika39 no kamarádky kluk (12 let) z toho má celkem trauma, když spí někde jinde, než doma, tak to řeší, ptá se, hledá, prý se mu pořád zdá, že po něm lezou😔.

    3. kvě 2024

    @vilimi když si to začnu skrabat, tak bych se doškrábala. Neuvěřitelně to svědí, až bolí. Nelze to utlumit. Pak jsou chvíle, ze o tom ani nevím..

    4. kvě 2024

    @evulinka27 je to horsi v teple?

    4. kvě 2024

    Ty jo, drzim palce, toto je moje nocni mura, nerada spim jinde nez doma😐😐 pracuji se seniory, pohybuju se primo v domacnostech, sem tam se objevi stenice, nebo svrab, ten vypadal jako alergicka reakce, pupinky mivaji i jakoby hnis jako akne, v tom jsou nakladena ty vajicka 🙈
    Muzes mit doma cisto jak chces, muze to klidne prijit od sousedu, nebo si to muzes prave domu donest 😕

    Jednou jsem mela podezreni na stenice u nas doma, nastesti se to nepotvrdilo, zkus dat na nohy od postele oboustrannou lepici pasku, muzou se tam prichytit…drzim palce ❤️

    4. kvě 2024

    Svrab. Měla jsem to samé. Je to teď hodně rozšířené.

    4. kvě 2024

    Pozná to jen kožní lékař.

    4. kvě 2024

    Zavolala bych praktikovi - podle mě to teda pozná hlavně kožní, ale může i praktik a rozhodně v podobných případech by tě měli vzít rovnou a říct, co a jak.

    4. kvě 2024

    @psya dneska v noci jsem si málem udrbala kotník. Teď jsem úplně OK. Všechno povlečení je už ve vane, pracka plna. Peřiny venku na šňůře na slunku, koberec též pryč. Dopiju kafe a jdu zhodit matrace. Ale zatím nikde žádný brouček. Začínám se přiklánět ke svrabu. (Pro mě hnusnejsi představa, ale dikybohu nemusím snad řešit brouky všude možně a deratizaci). Jak na svinu nemám ten infektoscab. Já ho před rokem vyhodila. Tchán umřel a před smrtí to též měl. Ale tedy rozjeté úplně jinak. Proto mě to sní nenapadlo. Natrela jsem se teatree a sjedu do lékárny. Tam jsou ale jen ty sirné masti.. jak by jste pokračovaly vy? Do ložnice spát nepujdem. Vím ze cca 2dny bez hostitele, ale když se toho ještě nezbavim? 😂😂😂 co teď v sobotu?

    4. kvě 2024

    I podle fotky bych se priklanela ke svrabu, no

    4. kvě 2024

    Je to ta druhá fáze svrabu. Musí se promazat všichni členové rodiny. Řešíme to teď v práci.

    4. kvě 2024

    @evulinka27 meli jsme doma detatizatora. Nastehovali jsme se do bytu, vsechno vystehovali, vymalovali, novy podlahy, nova kuchyne a za par mesicu se objevili. Ja tehotna takze kousance nikdo neresil ze je to k “tehotenstvi”. Mela jsem je vsude a zadny tipycky cesticky. Po narozeni dcery a nocnim kojeni jsem ji mrchu videla na posteli… takze jsme zavolali deratizatora. Prijel nacakal nejaky svinstvo kolem posteli, gauce, pod matraci. Nic sem nemusela vyhazovat, jidlo jen otevreny sacky… stalo to dohromady asi 10000 protoze byl u nas dvakrat. Stenice byli ve stupackach 🤷‍♀️

    4. kvě 2024

    Řešila jsem to také v sobotu, že jsem si přímo zajela do Nemocnice na kožní. Na pohotovosti nic nevyřešili. Dostala jsem masti ,pro každého člena rodiny, i babičku a dědečka.

    4. kvě 2024

    @evulinka27 svrab je to lepsi varianta, dostanete krem a budete se natirat, vsechno pak prat na 60st

    4. kvě 2024

    @lmartinkova85 taky bych z tehle dvou variant brala radeji svrab🙈, stenice pry prezijou i atomovy vybuch..

    4. kvě 2024

    @hojda no prave…u toto je treba se zbavovat i nabytku 🙈🙈🙈🙈

    4. kvě 2024

    Bože.. jede asi šestá pračka, zbytek je vystehovaný na sluníčku na dvoře 😂 a nejsem u konce. Dneska budeme mít dobrodružství na žíněnkách v dětským pokojíčku. Deckam sem to radši neřekla a mluvím o alergii. Ještě by to ve škole a školce řekli 😂 mám ale dotaz - mám doma ÚV lampu - to horské slunce. Docela větší. Když to chcípá nad 50st, nepomohlo by to alespoň trochu se svítit???

    4. kvě 2024

    Na matrace a textil jsem používala bílý sanytol na roztoče. Je třeba řešit i obuv,nejlépe do mrazáku. Jinak jsem pytlovala.co se nezvládlo vyprat, dala jsem do igelitového pytle a po 4 dnech buď vyprahá, nebo už pouzila. Jinak jsem žehlila.

    4. kvě 2024

    V klidu, jsou teď toho plné školky i školy.

    4. kvě 2024

    Jo a padly 3 prosecca 🤣

    4. kvě 2024

    @zununa myslím si šlehnu taky 😂😂😂 moje nervy 😂

    4. kvě 2024

    😂😂😂 manžel objevil blechu v obýváku 😂 skočila na něj. Je možné, že je to od kočky??

    4. kvě 2024

    @evulinka27 Přesně takto jsem to měla.

    4. kvě 2024

    @vilimi mě jebne 😂 já cely den v ložnici, všecko naruby. A ty mrchy v obýváku. Kdyby neskončila na manžela, nevím o nich. Dyson se teď činí 👍👍👍 nicméně tedy se přednostně prala špatná polovina baráku… uaaa

    4. kvě 2024

    To bude jasná blecha 😀 nám dost pomohlo na noc dát talíř se skleničkou,svíčkou a jarovou vodou. Dost se jich pochytalo.

    4. kvě 2024

    @evulinka27 Takže blechy??? někdy to prý bytové kočky chytnou u veterináře...

    4. kvě 2024

    @hojda Nemusí to být jenom od koček. Když jsem byla malá holka, tak si pamatuji, že je táta dost pravidelně nosil z MHD. Jezdil pravidelně stejným spojem a s ním zjevně někdo, kdo je doma měl. Vždycky když ho začla žrát, zalezl hned po příchodu domů do koupelny, všechno do vany a hledal ji. 🙂 Nevím, jak to teda bylo často, ale pamatuji si to dosud - jako že "zase blecha".

    5. kvě 2024