Fleky na stehnech u 2letého syna. Co by to mohlo být?

simcakoc
4. čer 2022

Dobrý den, před pár dny jsem synovi objevila na stehnech fleky (viz. Foto). Vypadalo to jako modřiny, ale od té doby se vůbec nezměnili. Dnes byl s babičkou v bazéně a ta našla další podobné fleky i na rukách. Nemáte někdo zkušenost s něčím podobným? Co by to mohlo být?
Doktorce samozřejmě v pondělí zavolám, ale já blbec koukala na googl a co jsem tam našla, to mě docela vyděsilo a do pondělí daleko.
Předem děkuji za odpověď.

neomenia
4. čer 2022

To budou modřiny, neplas. Paní doktorka asi doporučí vyšetření srážlivosti krve .

simcakoc
autor
4. čer 2022

@neomenia tak modřin už měl hodně, ale tohle je jiné. Ve zkušenosti je to trochu tmavší než na fotce a je to hnědé.

simcakoc
autor
4. čer 2022

@simcakoc ještě má od narození toto. Podle dr pigmentova skvrna. A ty nové fleky mají dost podobnou barvu.

martiniquest
4. čer 2022

Na me to pusobi jako pigmentove skvrny. Manzel je brutalne posety znaminky, takze mne takovy vysev nijak podivny nepripada.

neomenia
4. čer 2022

Pokud je to podobné jako na břiše ( mě to z fotky tak nepřipadá), tak mě napadly skvrny Café au lait. Googli, eventuálně konsultuj s vaší paní doktorkou.

lutu11
4. čer 2022

@simcakoc tlakové hnedé fleky má i plíseň, i pytyriasis rosea

malytlustyhroch
4. čer 2022

@simcakoc ty late skvrny googlit nechces, ver mi 😀 ja je googlila a byla tejden na prasky nez mi detska doktorka rekla, at to pustim z hlavy, ze to, co maj moje deti, nejsou ty late skvrny, ze jsou proste flekaty, at se s tim smirim. Takze doporucuju nejdriv se zeptat detsky doktorky. Nektere synovy flicky taky vypadaji jako modrinky, jine jsou ohranicenejsi a k tomu ma par bilych mistecek.

m8
5. čer 2022

@simcakoc To vypadá jako pityriasis versicolor. Není to nic nakažlivého ani bolestivého. Já se s tím teď léčím. Mám od dr nějaký lihový roztok a ještě mi doporučila používat mýdlo s ichthyolem. Dá se koupit v lékárně nebo i v drogerii, jmenuje se Sano. Zkuste jen to mýdlo, to by mohlo pomoci. 🙂

simcakoc
autor
5. čer 2022

@malytlustyhroch diky za radu, ale na to už je pozdě. Právě ty late skvrny mi vyjeli jako první. Jo zavolám doktorce a proberu to sní. mě by nevadilo, že je flekaty, ale nechci nic zanedbat. Stačí, že po doktorech lítám s mladší a od té doby mám že všeho u dětí dost respekt a strach.

@lutu11 plíseň mě taky napadla. Ale co jsem koukala na fotky tak tahle má být do ruzova a syn to má spis hnědé

@m8 s touhle plísní mám taky bohaté zkušenosti, ale nikdy to nevypadalo takhle. A hlavně u téhle píšou, že vždy začíná na zádech a o mě to tak vždy taky bylo, ale jemu to hned jako první naskocilo na tech nohach.

zasnena_ctenarka
7. čer 2022

@malytlustyhroch proc? Muj syn je ma 3 od narozeni, mudra rikala, ze je to ok. Jen kdyby pribyvaly, je to na dalsi reseni.

malytlustyhroch
7. čer 2022

@zasnena_ctenarka spousta lidi je ma, ale jako u vseho, kdyz to prozenes googlem, najdes ty nejhorsi scenare ze vsech moznych. Konzultovat s doktorkou a nechat se rovnou uklidnit je asi nejlepsi. U nas to nakonec ani nebyly ony.

zasnena_ctenarka
7. čer 2022

@malytlustyhroch uz jsem cetla. Ale diky. Jj nase mudra rikala, ze kdyz nepribyvaji a je jich do 5ks, je to v poradku.

pajin13
6. srp 2023

@simcakoc Dobry den, vim, ze uz je to dlouho,co jste pridavala tento prispevek,ale muzu se zeptat, jak jste nakonec dopadli? Co to mel syn za flicky?

simcakoc
autor
7. srp 2023

@pajin13 dobrý den, co za fleky měl na stehnech jsme se nedozvěděli. Než jsme se někam dostali fleky zmizely. A podle fotek už nám toho moc neřekli a znovu už se neobjevili.

pajin13
7. srp 2023

@simcakoc Dekuji moc za odpoved 😊 a nevzpomnela byste si prosim,za jak dlouho to zmizelo popr jestli jste zkousela necim mazat? Dceri se prave na nohach udelaly taky takove fleky😔