Odstranění nosních mandlí a opětovné záněty středního ucha. Máte zkušenost?

lusinek12
29. bře 2024

Dobry den
Chtela bych se zeptat dcera mela caste zanety ucha minuly rok mela behem pul roku 5krat pichana a zanety nakonec jsme sly letos v unoru na odstraneni nosnich mandli i na doporuceni dr ORL plus nam pri zakroku cistily ouska takze jsme musely chodit na kontroly. Otazka tedy zni jestli se stim nekdo setkal ..??jsme po operaci nosnich mandli a ted dva dny zpet si dcera stezovala ze ji boli ousko tak tedy jsme jely na pohotovost a opet zanet stredniho ucha.. cim by to mohlo byt..??
Ptala jsem se dr na ORL kde jsme byli na pohotovosti ale neodpovedela mi... :(

me_druhe_ja
30. bře 2024

@lusinek12 Zakládala jsem nedávno diskuzi tak mrkni na zajímavé odpovědi.
Bohužel syn s tím bojuje už od asi 2 let. Jednu dobu měl zánět co tři týdny. Šel dát ven tu mandli a taky mu čistili uši. A za tři měsíce ještě jedna operace: odvzdušňovací trubičky do uší. Záněty jsou často(většinou) způsobeny hromaděním ušní tekutiny a ty trubičky mají usnadnit vytékání. Asi rok byl téměř klid, měl jen asi 2x vnější zánět (stačily ATB kapky). Nicméně pak to zas začalo....teď v únoru měl zánět a atb 2x. V úterý jde na kontrolu na ORL tak jsem zvědavá, co Dr řekne. Ale už asi nic jinýho nevymyslí. Bohužel některé děti mají krátkou Eustachovu trubici, plus hodně té tekutiny a pomůže jen čas, až vyrostou. Ale ty trubky hodně dětem pomohly,zkus se na to poptat.
Jinak u něho je problém nejobyčejnější rýma. To je téměř jistota, že bude zánět. Má zadní rýmy, ven toho teče málo. Nechce smrkat a odsát mi jde málo, takže jedině se to vždy snažím zachránit vysokým množstvím Nasivinu (což zas ničí nosní sliznici bohužel). Protože to jediné mu pomáhá. Žádný mořský vody, virostopy a nic....🤷
Teď aktuálně od čtvrtka má opět rýmu tak jsem zvědavá, jestli si třeba takhle na velikonoční pondělí neuděláme zas výlet na pohotovost.

lusinek12
autor
31. bře 2024

@me_druhe_ja dekuji za odpoved jinak o te tribicce do ucha uz jsme take resily pred zakrokem kdyz jsme uz byli v nemocnici zminila se o tom dr ze u zaktoku nam.zavedou do ucha kovovou trubicku aby se neopakovaly caste zanety ale nakonec nam jen cistily usi a odstranily mandle nwm proc nam to rovnou deudelaly kdyz uz o tom dr zacala mluvit..
Jinak ted ve crtvrtek jsme byli na te pohotovosti dr nam rekla ze mame zanet stredniho ucha ale nebude to pichat dala nam kapicky do ucha takze kapeme