Co znamená narostlá sliznice?

3. kvě 2024

Ahojky holky , včera jsem byla po prve u nové paní DR . Ta me teda dělala vnitřní ultz , skličlo atd . Vše v pořádku , říkala jsem ji ze teda nemám m/s ze poslední byla v lednu . A v dubnu slabé spiněni . Řekla me ze mám docela narostolou sliznici . Řekla ze pokud nepřijde m/s do 21. Května tak dá utrogestan a necháme to tak 3 měsíce pokud neotehotnim tak dá prášky na ovu . Řekla kdyby mi bylo 35 řešilo by se to jinak ale ze jsem mladá je mi 25 tak to budeme řešit pozvolna . Jen bych se chtěla zeptat co muže znamenat ta narostla sliznice ? Mate zkušenosti ?

levandule_k
3. kvě 2024

Jak dlouho se snažíš o dítě? Nejsem odborník, ale neměla by ti udělat hormonální profil? K otěhotnění je potřeba určitá výška sliznice, kdyby ti narostla málo, tak neotěhotníš.

autor
3. kvě 2024

@levandule_k necháváme tomu volný průběh 2 roky . Mám pcos ,tak asi proto nedelala horm. Profil . Nebo třeba teprv bude dělat tak nwm .

autor
3. kvě 2024

Jinak dítě mám jedno 5 lety . Přirozeně počáty

radulka57
3. kvě 2024

narostlá sliznice muže znamenat že si těhotná, nebo těsne pred ms, proto si v dubnu jen špinila..a proto chce počkat jestli přijde nebo nepřijde ms, plod tam nevidela, ale to třeba ještě nemusela, třeba je brzy. každopádne já brala taky prášky na ovu, neměla sem skoro ms a ted už ji nemám přes rok, ale já už mám 3 děti, takže to gynekolog neřeší, některé ženy prostě krvácí málo

levandule_k
3. kvě 2024

Dva roky je dost dlouhá doba, když se snažíš. Já už bych to chtěla řešit intenzivněji 🙂 I když ty jsi mladá. Stejně se musí počkat na menstruaci a podle toho postupovat.

Já jsem kdysi měla PCOS, menstruace mi chodila jednou za čtvrt roku. PCOS u mě zmizelo. MS mám pravidelnou, hormonální profil ok, vaječníky bez nálezu, ale dítě nemám.

Za mě by ten hormonální profil mě být, protože ti to nejde nějakou dobu, tak by bylo dobré znovu zkontrolovat hormony, jestli třeba není problémová i štítná žláza, ale to se stejně čeká na 2. - 3. den cyklu. A asi by to chtělo i překontrolovat spermie partnera, dítě se podařilo počít před 5-6 lety, to jste měli úplně jiná těla.

autor
3. kvě 2024

@radulka57 já jsem si prave než jsem šla na gyn . Dělala tt a ten vyšel negativní to bylo včera , předpokládám ze by mi to test už ukázal ? Takze zřejmě blížící se m/s?

pampeliska1313
3. kvě 2024

Hele já se snažila přes tři roky. Mám taky pcos. A nakonec pomohla až medikace. Záleží asi i jestli to je pcos “trochu” nebo hodně, ale doktor mi tehdy natvrdo řekl, ze jsem v podstatě neplodna, protože vůbec nemám ovulaci. Jako ani teď, vůbec proste. Ms jsem neměla třeba dva roky. Hodně se to hnulo se stitnou žlázou, takže bych zkusila i to, jestli je stitka v pohodě.

autor
3. kvě 2024

@pampeliska1313 hormonální profil mám v pořádku. Jen zvýšený testosteron . Trošičku . Je to teda dyl co mi ho dělali ale předpokládám ze žádná větší změna tam
Nenastala . Štítna žláza taky v pořádku
@levandule_k

autor
3. kvě 2024