Brnění rukou a dolních končetin. Máte zkušenost?

nikusa10
4. kvě 2024

Ahojky
Z neděle na pondělí mě k ránu probudilo brnění levé ruky ne celá a jen dva prsty a dlaň pak to přestalo. Ale od ty doby me brní chvilkami prsty pak dlaně a v patek se k tomu přidali i nohy a přijde mi, ze na nohy je mi i zima 🙈K dr si dojdu jasná věc. Ale jen jsem se chtěla poptat jestli nemáte zkušenosti třeba , ze by to bylo od páteře atd.
Jinak se léčím, ze štítnou žlázou.
Vím že to muže byt prkotina ale taky ne. Ale diagnózu podle googlu si určovat nechci už takhle jsem se tam koukla a mám vyhoukano s toho 🙈🙈🙈

palja
4. kvě 2024

@nikusa10 může to být z čehokoliv. I ty horší dg. Já jsem měla brnění prstů na nohou a na rukách a už jsem si taky myslela bůh ví co. A vyšetření ukázalo "jen" nedostatek hořčíku. Takže taková je moje zkušenost.

nikusa10
autor
4. kvě 2024

@palja stačilo teda vzít krev ?

palja
4. kvě 2024

@nikusa10 u mě ano. Byla jsem u obvodaka, jiné problémy jsem neměla. Výsledky byly do pár dní, pak jsem začala brát magnesko a brnění přestalo. Kdyby potíže přetrvávaly, tak by se vysetřovalo dál. Ale napsala jsem jen svoji zkušenost, že ne vždy to musí být ta horší diagnóza.

betelgeuzz
4. kvě 2024

Brnění, případně křeče bývají z nedostatku hořčíku. Nasadila bych ho, a až kdyby se to nespravilo, tak šla k dr. Nezačla jsi víc sportovat?

nikusa10
autor
4. kvě 2024

@palja a mužů se zeptat jak dlouho vás to brnělo ? V pondělí si zavolam dr a poprosím ji jestli bych mohla přijít

1pomnenka
4. kvě 2024

Magnesium B6 Forte, když nepomůže, tak k lékaři. Může to být od páteře.

nikusa10
autor
4. kvě 2024

@betelgeuzz víc jsem teď začala chodit od ledna do března jsem měla výron kotníku a pretrhane vazy. Teď jsem ukončila rehabky a začalo to

odula
4. kvě 2024

@nikusa10 no,nejčastější příčiny jsou nedostatek hořčíku nebo páteř. Jako twe... m treba brnela leva ruka a leva polovina obličeje... a to uz jsem vychylovala. Vysledek - nedostatek hořčíku ,vyčerpání. Upravilo se samo.

lenerka1
5. kvě 2024

Já mám brnění palce na noze vlivem blokády na páteři, cvičení dle fyzio a brnění přestalo.

nikusa10
autor
5. kvě 2024

Všem dekuji za odpověď. Zjistila jsem ze když něco dělám tak je to v pohodě a jak mile jsem v klidu tak to brní. Jinak magnezium jsem nasadila ale asi to hned nezabere.

urtica
5. kvě 2024

Měla jsem nějakou dobu po covidu

nikusa10
autor
5. kvě 2024

@urtica ja měla covid v prosinci. Ze by to patřilo k tomu ? To uz je asi pozdě

urtica
5. kvě 2024

Těžko říct, ale neuro problémy po covidu nejsou až tak neobvyklé...

nikusa10
autor
5. kvě 2024

@urtica a to jste teda prošla nějakým vyšetřením?