Tampon, kalíšek, vložka nebo kalhotky. Jak to máte, vy?

lucifux
3. kvě 2024

Malý průzkum, jestli nejsem 100 let za opicemi. Od první menstruace používám převážně tampony, minimálně a ojediněle vložku. Před 8 lety jsem poprvé otěhotněla a za tu dobu se začali vyrábět a používat kalíšky a kalhotky. Tak nějak teprve před rokem se mi dostavila pravidelná menstruace a vrátila jsem se opět k tampónům. Během těch 8 let, jsem byla buď těhotná a nebo jsem kojila.
Dnes jsem si položila otázku, jestli tampony kupuje ještě někdo. Jestli náhodou tampony už nejsou jen poslední varianta dnešních mladých žen. Přemýšlela jsem jestli bych neměla jít s dobou a nezkusit třeba ten kalíšek. Ale vůbec nic o tom nevím.
Jak jste na tom vy, co používáte...?
Dá se spolehnout případně na ten kalíšek...?

herminka
3. kvě 2024

V létě budu mít 17 let s kalíškem, pro mě je to jedinečná pomůcka. To pohodlí, čistota... Ano, mluvím jak z reklamy 😀 Ale opravdu můžu říct, že s kalíškem o menstruaci skoro nevím.
Co si všímám, tak teď hodně frčí kalhotky, ale pro mě by byly krok zpět. Maximálně jako pojistka ke kalíšku (tam používám klasické jednorázové slipovky, ale stačí mi max. 3 na cyklus, tak se tím netrápím).
A jinak nevím, jestli se ještě můžu považovat za mladou ženu, předloni jsem oslavila čtyřicítku.

hasara33
3. kvě 2024

@lucifux také jsem dost váhala, ale nakonec jsem ráda, že jsem se rozhodla pro kombinaci kalíšek/kalhotky 😊 kalhotky si beru jako pojistku ke kalíšku v prvních dnech a v posledních dnes už jen kalhotky - jedno z nejlepších rozhodnutí, kalíšek je naprosto spolehlivý 🙂 ekologické i ekonomické a po zdravotní stránce ideální pro ženské partie 😊

kakba
3. kvě 2024

Leta jsem pouzivala kalisek, presla jsem na houbu, v nejsilnejsi dny mam k ni kalhotky. Nejlepsi rozhodnuti.

teate
3. kvě 2024

Já jen a jen tampony, takže nejsi sama. 🙂 Měnit se to nechystám. 🙂

cherie24
3. kvě 2024

Mám to stejně 😁 o kalíšku uvažuji už hrozně dlouho, ale buď jsem byla těhotná nebo kojila (neměla jsem menzes pokaždé víc jak rok🙏) nebo plánovala otěhotnět, tak jsem to zatím odložila a používám tampony. Ale není to ekologické, ani snad moc zdravé, tak se pomalu odhodlávám. 😁 Nejvíc se mi líbí ty kalhotky jako pojistka a kalíšek. Samotné kalhotky bych nedala 🤢

katule1990
3. kvě 2024

@lucifux Pouzivam uz asi 10 let jen kalisek a nemuzu si to vynachvalit. Zkusit ho, bylo nejlepsi rozhodnuti. Nic (krome bolestive menstruace) neresim. Jen rano a vecer umyju a 1x mesicne vyvarim. Uz si absolutne neumim predstavit, ze bych si tam dala tampon (kdysi jsem je pouzivala).

olusenka
3. kvě 2024

@lucifux Používám léta, vlastně skoro od začátku vložky spolu s tampony. MS mám silnou, takže samotný tampon nikdy. Kupuju na první dny super nebo extra super. Kalíšek jsem pořídila po porodech, zkusila asi 3x, nějak se s tím nedokážu sžít. Jen leží ve skříni. Měla jsem párkrát problém vytvořit tam ten podtlak, aby to neprotékalo, a myslím, že je fakt malý. Mám to silné hodně na začátku.
O kalhotkách jsem slyšela, ale myslím, že na mě budou slabé, ale nejvíc se mi příčí představa, že kalhotky plné krve budu máchat někde v kbelíku, a pak ještě dávat do pračky. To fakt ne. Myslím, že vložky a tampony už to se mnou dojedou do konce.

olusenka
3. kvě 2024

@herminka s kalíškem je to čistota? Nosíte na wc láhev? Ta špinavá operace zandat ho po vylití zpět... Bez lahve to asi nebude úplně ok. Já to s ním vzdala.

alexandria80
4. kvě 2024

Já jen vložky a nic více.Neumím si představit, strkat do pipinky nějaký "nádobíčko plastový.Je to podle mého názoru nechutné.Můj názor...

kosi_cek
4. kvě 2024

@lucifux také používám 17. rokem pouze kalíšek, ač s pauzami, kdy jsem byla těhotná+ krátce po porodu, než se dostavil cyklus. Přijde mi super, poskytuje mi naprostou volnost, naopak tampony mi nikdy nesedly a byla jsem tedy před tím odkázána na vložky, ale skutečně spokojená jsem s nimi nikdy nebyla...Dcerám ale vyhovují právě ty, i když jedna už by na 100 procent mohla i kalíšek, nakoupila jsem jim klasické vložky, látkové vložky (nesedly) na vyzkoušení, tampony (ty opravdu absolutní nezájem), kalíšek (absolutní nezájem) i menstruační kalhotky, ty jsem ale kupovala dokonce na přání, nicméně se vyskytl problém s kapacitou a do dražších, aby se s tím snad dokázaly poprat bez pomoci, se mi zrovna jít nechce, přijde mi, že ty kalhotky jsou dost choulostivé, neměly by do sušičky (ale to prostě uhlídat nedokážu) a jednoduše i svou výdrží z toho dlouhodobého hlediska mě nepřesvědčily, i když se mi zdá, že teď docela frčí právě ony, co se týká zájmu odklonit se od jednorázové klasiky.

veronicka89
4. kvě 2024

Tampony obcas koupim a pouziju tak 2 za celou dobu ms ...
Tim ze jich potrebuju malo , beru s aplikatorem ...

Mam i kalisek ten pouzivam 3dny ms ...

Mam i kalhotky( dvoje ruzne znacky ale nadsena z nich nejsem . Ale obcas je vezmu u velmi silbe ms ke kalisku ...

Vlozku si dam posledni den , kdy chci videt zda je kobec a chci at to jde uplne pryc 😀

A potom mam houbicky na sex pri silnejsi ms 😀 ...

( u kalisku vzdy ustrihnout stopku, a tsky nezmacknput ho uplne tak ze je rak velky podtlak a cele to boli...)

verunnaj
4. kvě 2024

Kalhotky, obcas tampon. Kalisek mi nevyhovuje a k vlozkam mám nějak odpor z dospívání 😅

veronicka89
4. kvě 2024

@alexandria80 a ruce si tam strkas ? 🤔

adelisss
4. kvě 2024

Posledních 10 let používám kalíšek nebo spíše kalíšky :D Když si to tak vezmu, tak průměrná životnost kalíšku mi vyšla na 4 roky. Pochopila jsem, že některé ženy mají trošku problém odhadnout velikost kalíšku. Mně se naštěstí povedlo velikost kalíšku trefit vždycky dobře. První kalíšek jsem akorát měla trochu měkčí, než bych potřebovala. Občas se mi pak stalo, že při fyzické námaze (zvedání břemen) jsem ho zmáčkla svaly v pánvi a on začal trochu protékat. Problém vyřešil tvrdší kalíšek. Když jsem pak po porodu musela nosit vložky, bylo to pro mě vyloženě utrpení.
Pro výběr velikosti a typu kalíšku doporučuji si přečíst rady od zkušených prodejců kalíšků.

adelisss
4. kvě 2024

@olusenka Doma mám na WC umývadlo hned po ruce. Jinde buď láhev s vodou v kabelce nebo v nouzi otřít toaleťákem. Člověk může jít na spoustě míst i na invalidy...

skororozvedena
4. kvě 2024

@lucifux Hele, bez urážky, ale za me tampony jsou přežitek, hlavně kvůli zdraví. Ještě tak takové ty eko-bio, ale tam zase bohužel astronomické ceny, při každodenním používání. Já otestovala snad všechno 🙂 když jsem byla na RD doma, jela jsem si látkové vložky. Pocit jak v bavlnce, a za me jde o zvyk a přenastavení si to v hlavě. Prostě mi to dávalo smysl. Teď, co chodím do práce, tak kombinuju menstr. kalhotky /mám různé značky/, občas houbičku nebo bio-tampon, ale mam spotrebu tak 1 za 3 měsíce. Doma občas latkovku. Menstruaci nevnímám jako problém, bolesti vymizelo. Jo, a s kaliskem jsem se nejak nesžila. Navíc je mi pocitově nepříjemny a ten podtlak pry může být problém, dočetla jsem se. Za me- vyzkoušejte co se dá a uvidíte. Určitě najdete pro sebe optimální variantu. Je paráda, že dnes už ty možnosti máme!!!

gruyerre
4. kvě 2024

@lucifux jedině kalíšek. Z vložek se mi chce zvracet, je to asi ta nejnechutnější věc na světě a chtělo se mi brečet, když jsem si jako těhotná uvědomila, že se jim v šestinedělí asi pár týdnů nevyhnu 😀. Naštěstí už je to za mnou a snad nikdy už se s nimi nepotkám 😀. Tampón bych zvládla, ale ten provázek mě hrozně štve a když se s ním koupeš, tak ho hned musíš měnit, což je na prd. Kalich je bezkonkurenční.

aspie83
4. kvě 2024

@lucifux přes 15 let používám kalíšek a poslední roky občas jako doplněk k němu kalhotky a za mě takto ideální 😊

martulka88
4. kvě 2024

@lucifux Tampony do 25 a od té doby jen vložky a tampon jen nejnutnější případ - např.bazén. A to i díky tomu, že mám crohna. U kalíšku bych měla nervy, že ho špatně nasadím nebo že mi nebude sedět. A kalhotky odmítám, nebudu to máchat a pak prát s našim oblečením.

lamiaaa
4. kvě 2024

Já používala celý život vložky, před rokem jsem začla s tampony-ze zdravotních důvodů mi byly doporučeny od gynekoložky probiotické. Cena naprosto šílená teda, ale problémy docela ustaly, takže hodlám pokračovat.

betelgeuzz
4. kvě 2024

Mám kalíšek asi 17 let, tehdy byly asi 2 - 3 druhy a byly příšerně drahé. Jsem ráda, že i tak jsem do toho šla. Ten první jsem používala 10 let a druhý si koupila spíše z rozmaru, mohla bych používat i ten první. Občas na doplnění používám látkové vložky a intimky. Dcera používá kalhotky a klasické vložky. Ty kalhotky spíše na sport.

konidana
4. kvě 2024

Ja hlavne vlozky a nastridacku s tampony. Postupne jsem presla na volnou ms, asi poslednich 8 az 10 let. Ted uz jsem v prechodu🤪. Dcera pouzivala zpocatku jen intimky nebo i nic, ted jede prevazne na tamponech (hodne sportuje), obcas vlozku.

jaja01k
4. kvě 2024

Odjakživa používám jen vložky. Teď jsem si tedy koupila jedny kalhotky, tak testuju v nejslabších dnech.

lenerka1
4. kvě 2024

Kalíšek jištěný menstruačníma kalhotkama, vložky/tampony jsem musela v nejsilnějších dnech měnit co chvíli nebo protékaly, kalíšek to pobere v pohodě, vyčistím 2x denně ve sprše, když nejdu do sprchy, tak mám na WC umyvadlo, tak žádné láhve apod. se nekonají. Volná menstruace mi dává smysl, ale musím si nejdřív dát dokupy svaly pánevního dna.

hennrietta
4. kvě 2024

Při silné menstruaci prvních pár dní používám tampony a jistím vložkou. Pak jen vložky.
Nad kalíškem hodně uvažuji alespoň na doma, ale už jich je tolik, že absolutně netuším, jakou značku, velikost apod.

reeeza
4. kvě 2024

Používám buď vložky ( na doma) nebo kalíšek. Ke konci tampon, který mi to jakoby " pročistí) a nešpiním tak třeba 2 dny, ale je to prostě vyčištěné.
Houbičky jsem nikdy nezkusila, ale zkusím je. Kalhotky mě nezaujaly.

danca_
4. kvě 2024

Ja pouzivam odjakziva tampony. Vlozky a podobne veci to je pro me utrpeni jen ta predstava a kalisek mi nevyhovoval,ac jsem to zkousela nekolikrat. Ale ja mam dlouhe a silne ms.

antoinet
4. kvě 2024

Mám silnou MS po porodech a kdyby byly na trhu jen vložky a tampony, musím být 3 dny z měsíce pouze poblíž wc a nemůžu nikam.
Kalíšek mě osvobodil, občas ho jistím kalhotkami.
Tampóny i vložky mi v dnešní době připadají jako přežitek, obrovský krok zpět.

rencinka87
4. kvě 2024

Pouzivam tampony, mam silnou menstruaci druhy den, takze pouzivam ty nejsilnejsi a menim nejdele po trech hodinach, na noc nocni nejsilnejsi tampon s vlozku. K tamponum intimky. Vyhovuje mi to tak a menit uz urcite nebudu. Kalisek si neumim predstavit zejmena pri vymene a celkove jako ho nainstalovat a u kalhotek mi vadi predstava, ze se to nemuze nikdy vyprat uplne docista, navic mi v prvnich dvou dnech odchazi i pomerne velky kusy sliznice a to si fakt neumim predstavit mit v kalhotkach 🤢

evaviki
4. kvě 2024

Tampony. Vložky nesnasim, kalhotky mi vadí ten pocit zhrubnute látky na zadku, kalíšek mi nesedl,zkoušela jsem jen jeden a na mě dlouhý a bylo mi to nepříjemné. Naštěstí mám poslední rok a půl menstruaci jednou za 3-4 měsíce, což mi vyhovuje víc.