Výběr friendly porodnice. Máte tip?

gaaaby
30. lis 2020

Ahoj holky
Chtela jsem se zeptat na Vase zkusenosti a doporuceni na vyber porodnice
Praha a okoli..
jsme zatim 11+ ale chtela bych si udelat vseobecny prehled a tak nejak si zkusit vybrat porodnici ktera by mi vyhovovala..
spatne snasim nemocnicni prostredi a jako prvorodicka bych si rada vybrala porodnici “ala hotel” se schopnym a lidskym personalem ( chapu ze nektere si o me ted muzete myslet vselico, ale myslim si ze citit se dobre kor v takoveto pro me uplne nove situaci je vazne zasadni- jak pro maminku tak i pro miminko ktere vse vnima a stres je to posledni co vsechny asi budeme potrebovat..)

Mam dve kladne recenze na porodnici v Melniku.. soukrome pokoje, mily pristup, vonne aeoma terapie a masaze u porodu, nadstandardni pokoj na sestinedeli... Ale co jsem cetla zde tak se mi tomu asi nechce ani verit..

Takze z meho 100% Melnik se stava otaznik a budu rada za kazdou vasi KLADNOU zkusenost na friendly porodnici s dojezdem od prahy cca hodina.

Diky a pekny den vsem ☘️

majena39
30. lis 2020

@gaaaby za hodinu cesty se po dálnici dostaneš i k nám do Hradce Králové 😂 dáme si tam dvojlůžák?

gaaaby
autor
30. lis 2020

@majena39 😂😂❤️ Ty mas jasnej Hradec?
🤗

petulkadodo
30. lis 2020

@gaaaby Ahoj, na každou porodnici najdeš dobré i špatné recenze. Já rodila v podolí a za mě to byl hotel all inclusive. Porodní box je krásný pokoj s velkou koupelnou, personál velmi milý a vstřícný, jídla bylo dost a bylo dobré a pokoj na šestinedělí po rekonstrukci naprosto luxusní. Standardní dvoulůžkový pokoj byl velký, světlý, s jídelním koutem, velkou terasou s výhledem na Vltavu a krásnou novou koupelnou. Mně se skoro ani nechtělo domů, jak mi tam bylo hezky 🙂 Navíc je to krásná budova a jen porodnice, žádná nemocnice.

mourovatakocka
30. lis 2020

@gaaaby Před třemi lety jsem rodila v Neratovicích, přišlo mi to tam příjemné, vyjma jednoho lékaře. Bazének, přítomnost otce a porodní asistentky, doktoři až když bylo po všem na kontrolu miminka a mě. Pokoj čtyři lůžka, mají i nadstandardní pokoj, ale na mě nevyšel, záleží na obsazenosti. Chtěla bych tam v dubnu rodit zase, ještě se budu zajímat o možnost vypadnout co nejdřív 😁 Na Mělník jsem četla stejně pozitivní reakce, jsou to myslím sesterské nemocnice.

zuzita15
30. lis 2020

@gaaaby pridavam kladne recenze na Podoli, rodila jsem tam pred 2 tydny podruhe a za me spicka. Na porodnich boxech si to moc dlouho “neuzivam” (oba porody prekotne), ale jak se pise vyse, je to samostatna mistnost se sprchou/wc, prijem jsem nestihla ani jednou (pan doktor ted naposledy byl vtipnej, kdyz mi chtel delat jeste utz a ja uz mela hlavicku na dohled 😁), rodila jsem tam tentokrat jedina, takze jsem u sebe mela dve doktorky a porodni asistentku celou dobu (ano, to nebyva moc standardni), vsechny moc prijemne. Dostal se na me nadstandard, takze naprosta pohodicka a veskery personal moc prijemny. Dokonce mi detska sestra ani nenadavala, kdyz jsem si dala nahoru zabrany na posteli a mala byla u me, protoze jinak plakala. Jidlo je teda nemocnicni, pro me 3x denne malo (dohanela jsem deficit z tehu cukrovky), ale je tam kantyna. Jen zakaz navstev me hodne stval (kvuli starsi dceri), ale to je holt ted v Covidove dobe. Ja bych jinde rodit nechtela (a jsem rada, ze jsme tam ve 120km/h vubec dojeli 😄😄).

majena39
30. lis 2020

@gaaaby tak jelikož tam pracuju tak asi na 90% jo 🙂

astyna88
1. pro 2020

Všude je to o lidech. Já jsem rodila v Krči, u Apolináře a na Bulovce. Na pokoji u Apolináře se mnou byla holka, která se víc věnovala návštěvám než dítěti a když ji sestra vytkla, že se má víc věnovat kojení, tak pak volala manželovi a stěžovala si mu a viděla jsem od ní i špatnou recenzi na emiminu. Přitom jsme si říkali i s druhou holkou, že ta sestra měla pravdu.

Já měla všechny porody rychlý, ale bezva to bylo na Bulovce. Ale pokud chceš vyjet i tak daleko, kam budeš jezdit i na monitor a kontroly před porodem, tak Mělník asi bude fajn. Já už to brala i z dojezdové vzdálenosti, nemám auto a řidičák a manžel by mě tam pořád vozit nemohl a taky už máme děti. Zase na druhou stranu, by mě ani s bubnem už za volant nepustil. To je potřeba zvážit taky, můj gynekolog předává v 38.tt, mě kvůli předčasnému 2.por už v 33tt. Někde to vede gyndar až do konce.

Co ti mužů ale hodně doporučit, neměl přehnaná očekávání, nikde to asi jako hotel nebude, abys oak nebyla zbytečně zklamaná.

handulkak
1. pro 2020

Já jsem měla vybranou porodnici 120km od Prahy. 😁
Jezdila jsem tam i každý týden na vyšetření, monitory. Vozil mě manžel. Dalo se to. 😁 Ale je fakt, ze jemu to nevadilo.
Nakonec jsem mela najednou kontrakce z 15/20/20 po dvou minutách a jelo se tam, kde to bylo nejblíž. Ale dojela bych i tam. Protože jsem rodila až za dalších dlouhých 15hodin

handulkak
1. pro 2020

@gaaaby jinak na Bulovce jsem byla na gynpor cca 5x a 1x na operaci. Až na jednu návštěvu, kdy jsem si říkala, ze tam už nikdy nepojedu dobrý.
Motol/Kladno za mě ne - ale každý ti řekne něco jiného.😊

gaaaby
autor
1. pro 2020

@handulkak ahojky! Dekujuuu
Ja mam z bulovky blok.. byla jsem tam 2x na ORL na operaci a naprosta katastrofa! Jen kdyz jedu kolem tak se mi dela zle od zaludku😂😂 takze to i kdyz by to bylo supr trupr tak to bych asi nedala.. ale to se tak bohuzel stava..

handulkak
1. pro 2020

@gaaaby no já si ji na porod taky nevyhrala 😂😂 ale akutně je to vždy první kam jedeme. 😁

gaaaby
autor
1. pro 2020

VSEM DEKUJI ZA ODPOVEDI! Juknu na to podoli☺️👍🏻 Je mi jasne ze to je hodne a hlavne o lidech.. clovek muze mit vybranou porodnici sebelip a staci jedna nebo dve sestricky ktery muzou tak zamchat kartama ze to je proste potom vsechno spatne..

gaaaby
autor
1. pro 2020

@handulkak souhlasim, take to mame nejbliz, takze kdyz je nejakej prusvih a jedeme na prahu tak jedeme Bulovku. Ale velmi nerada uz ted.

handulkak
1. pro 2020

@gaaaby přesně 😁😁
Naposledy tam byla velice neempaticka dr, ale vyšetření udělala. Jen za mě jako zdravotníka hrůza... 😁
Já brecela, ona chladná.... ale každý na to není no... někoho utěšit ...

handulkak
1. pro 2020

@gaaaby jinak za mě Slaný je v pohodě. 😊😊
Melnik taky. 😊😊

astyna88
1. pro 2020

@gaaaby

Já mám podobně blok z Podolí. Protože tam neumí rodit přirozeně, většinou vicercata, komplikace, cukrovkarky, IVF těhotenství. Možná i proto odešla část pa na Bulovku, kde mají více volné ruce. Pokud bych chtěla mít echt jistotu, našla bych si vlastní pa, která by byla se mnou u porodu... Hodně štěstí, gyndar si že mě dělá vždy legraci, že jsem obešla půlku pražských porodnic 🤣🤣

gaaaby
autor
1. pro 2020

@astyna88 hihi to mas gynekologa vtipalka😂
Jak to myslis to ze v podoli neumej rodit prirozene??

mari2
1. pro 2020

Tak ono záleží, co u porodu chceš... Jestli ti sejde víc na tom mít přirozený porod s co nejméně zásahy nebo pak nadstandard na šestinedělí.. Ono se to hodně v poslední době mění, v Neratovicích i Mělníku se nedávno měnili primáři, prý k horšímu...
Já takyna Bulovku nechtěla, ale pak jsem zjistila, že v jejich CPA je asi největší šance mít nejvíc respektujici přístup, co se Prahy týče.
Hodně maminek jezdí do Rakovníka, tam je prý ale super porodnice, ale šestinedělí úplně šílený...
Doporučuji skupinku na FB Porodnice - zkušenosti očima žen

astyna88
1. pro 2020

@gaaaby

Že jsou zvyklí a vycvičení na komplikace. Jak probiha přirozený porod, to je něco jiného. Před pár lety, když jsem čekala prvního syna, tak, když se někdo zmínil o Podolí, tak se hned doktor ptal, zda máme potíže. Jezdila jsem tam za svagrovou, čekala dvojčata. Samozřejmě že se najdou rodičky, které tam byly spokojeně. Já taky byla spokojená v Krči, ale až po porodu na Bulovce vím, jak jsem se mýlila.

cumaceka
1. pro 2020

Doporucim Roudnici nad Labem, kdyztak se ptej, co te zajima. A taky ten facebook, sama jsem objevila kouzlo rozumne spravovanych fb soukromych skupin k tehotenstvi/materstvi/peci o dite az dost pozde a bylo by mi to driv pomohlo mnohem vic nez hledani rad zde na koni. Hodne zdaru!

loylii
1. pro 2020

@petulkadodo mám úplně stejný pocit, navíc na mw vyšel nadstandart a ultra luxus.. po týdnu se mi nechtělo domu..🥰

tinie
1. pro 2020

Ja jsem treba rodila na Melniku, myslim, ze je brana jako ta friendly porodnice - ale po pravde nevim, jaky by to byl rozdil s nejakou nefriendly porodnici 😁 Prisla mi uplne normalni, nic extra ani teda nic hroznyho 🤷‍♀️ Mela jsem zazadano o samostatny pokoj, ale bohuzel zrovna na me se nedostalo. Navic vim, ze tam maji i poradnik pribuznych a znamych - ti maji samozrejme prednost, co se tyce tech soukromych pokoju.
Porodni saly jsou pekne a nove, nevim, jak jsou velke ty dalsi, ale zrovna jsem chytla celkem maly porodni pokoj. Ne ze bych teda chtela nekam chodit, to ne 😁 Navic do sprchy tam meli schod, coz mi prislo trochu nekomfortni.
Jidlo standartne nic moc, manzel radsi donesl neco koupeneho.
Jinak pece o miminka uplne v pohode a vsichni vesmes prijemni. Podruhe budu taky rodit tam, prece jen mame to 10 minut cesty 🙂

zuzita15
2. pro 2020

@astyna88 ja teda mela oba porody v Podoli prirozeny, bez jakehokoliv zasahu. U druheho mi dokonce PA stahovala hraz, abych se co nejmin poranila. Oba porody, ac prekotne, bez preventivniho nastrihu. U prvniho jsem teda musela mit lekarsky vedeny porod (tim myslim polohu na kresle a tlacit na povel - 1x stacilo a bylo dite venku 🤣), protoze jsem rodila 34+0, ale u druheho bych si byvala mohla diktovat (kdybych to stihla 😂). Kamaradka tam v cervenci rodila 4kg dite a mohla menit polohy, jak chtela, PA ji taky tlacila hraz dolu a dala to dokonce bez poraneni. Takze bych asi na 100% netvrdila, ze to tam nejde prirozene. Ackoliv verim, ze zalezi, na koho clovek narazi. Ja mam teda zase blok z Bulovky, ja se tam narodila a rovnou si privezla domu infekci 😂😂 (trosku s nadsazkou, uz je to nejaky ten rok zpatky 🙃)

mumisa
2. pro 2020

Rakovník a odejít ambulantně.

pinkyy
2. pro 2020

Ja, kdyz by mi nevadila ta vzdalenost, tak bych rodila v Horovicich. Rodily tam obe me sestry, obyc standartni pokoj je jak nekde v hotelu, krasne vymalovano, novy nabytek. Co mi ukazovaly fotky z porodu, tak ty porodni boxy taky vypadaly krasne. Jenze ja to mam daleko, takze pro me smula 😀

gaaaby
autor
2. pro 2020

@mumisa tak to bych si asi nelajska jako prvorodicka.. ale dekuju za nazor🙏🏻

martik21
16. pro 2020

Za mě jednoznačně doporučuji Roudnici nad Labem. Rodila jsem tam podruhé, letos v dubnu. Ve všech oblastech mají za mě obrovské plus - v přístupu personálu, respektování PP, bonding 100%, čistota a krásné pokoje... Prostě maximální spokojenost.

gaaaby
autor
17. pro 2020

Uz jsem vybrala Kupodivu Bulovku! A budu doufat v to ze se vnacknu do kapacity pro ten jejich system CPA.🙏🏻☘️

mari2
17. pro 2020

@gaaaby jen poradím pokud si chcete vybrat vlastní PA, tak kontaktujte brzo... Takové ty profláklé jako pro přirozený porod (A. Samkova, A
Chocova, H. Sedmikova a další) jsou brzo obsazené...

gaaaby
autor
17. pro 2020

@mari2 dekuju mooc!🥰 nevim jestli nebudu psat mimo misu ale na bulovce maji na vyber orave svoje vlastni PA
Ze kterych si take lze vybrat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru