Nejlepší základní školy v Praze. Doporučíte v jaké části Prahy?

ks11
12. kvě 2021

Zdravím maminky z Prahy a prosím o radu 🙂

budeme se stěhovat do Prahy a proto bych chtěla rovnou najít byt ve spádové oblasti, která má "nejlepší" školky a do budoucna i školy, kam bychom mohly dceru umístit.

Daly byste mi prosím nějaké doporučení jaká část Prahy je na školky nebo školy nejlepší? Slyšela jsem o Praze 4, 6, nebo 3, ale dáme na doporučení. 🙂

Děkuji 🙂

berenika39
12. kvě 2021

Všude jsou školy skvělé i průměrné, není asi oblast, která by byla výjimečná. Najděte bydlení a v té lokalitě hledejte podle recenzí. V Praze nejsou už dávno žádné lokality "pod úrovní", všude se staví o stošest, rezidenční zony pro VIP se najdou i na dříve zprofanovaném Žižkově nebo Karlíně. Tím pádem se tam najdou školy, které vyhovují investorům.
Za sebe, mám syna ve škole www.zstaborska.cz a je to fakt prima místo. Je v šesté třídě a je tam spokojený.
Můžeš vybírat i ze soukromých zš, ale zase bych hlídala recenze a reference.
Paušalizovat není možné.

felixfelicis
12. kvě 2021

Spadova oblast pražskych ZS je jen pár ulic, i kdyby sis nějakou vyhledla, asi by bylo dost nepravděpodobné najít zrovna v tom místě bydlení, takže tím bych se asi neridila. V každé městské části bude pár škol lepších a pár horších, to nejde moc zobecnit. Jen u nás je 10 ZS.

ija1
15. kvě 2021

Praha 3 má výhodu méně děti.....obě dcery mám na Lupacovce a v podstatě spokojenost, áe je to náročnější škola, děti opravdu makají.....

dard
28. kvě 2021

Určitě záleží, co od školy/školky konkrétně čekáte, ale v každé městské části najdete horší i lepší školy. Ani bydliště ve spádové oblasti vám nezaručí, že se do vybrané školy dostanete. Spousta rodičů je ochotna za školou dojíždět a spousta rodičů neváhá měnit dítěti trvalé bydliště, aby se na preferovanou školu dostalo. Pak se stává, že třída je plná reálně nespádových dětí a děcko, které bydlí přes ulici, se do dané školy nedostane.
Hraniční ulice spádových oblastí se taky mohou posunout, takže co platí letos, příští rok může být jinak.